MUTFAK PERİSİ

MUTFAK PERİSİ
MUTFAK PERİSİ

18 Haziran 2012 Pazartesi

Havuçlu toplar (havuçlu bonbonlar)

Uzun zamandır birşeyler yazmıyorum,havalarda çok sıcak oldu ve üstüme bir ağırlık bir tembellik çöktü,canım hiçbirşey istemedi açıkçası ama birşeylerde yazmam gerekliydi çünkü bir dolu eklenecek paylaşılacak tarifim var ve genelde yaza uygun hemen pratik kolay tariflerden gidiyorum.Zorlarda olucak haliyle işte yine kolay bir ikramlık var sırada havuçlu toplar yada havuçlu bonbonlar,herkesin bildiği bir tarif oldukçada kolay ve lezetli ayrıca misafirliğe giderken hediye olarak yada bayramlarda şeker yerine ikram edebileceğiniz güzel bir tatlı işte tarif



Havuçlu toplar yada  bonbonlar
MALZEMELER
  • 5-6 adet normal boy havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 paket kakaolu pötibör bisküvi isterseniz sadede kullanabilirsiniz 
  • 1 adet elma
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı hindistan cevizi (bulamak için)
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI
Havuçları rendeliyoruz ,şeker ve suyla birlikte havuçlar  suyunu cekip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ,pişen havuçların içine elmayıda rendeliyoruz isterseniz tarçında koyabilirsiniz vanilyayıda ekliyoruz,cevizleride koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz,havuçlu karışımımız soğurken bisküvilerimizi rondoda toz haline getiriyoruz ve bütün malzemeyi karıştırıyoruz ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine buluyoruz,ve kağıt kaplarımıza koyup biraz dinlendikten sonra servis yapıyoruz,dilerseniz kürdanlarda batırabilirsiniz.afiyet olsun...
                                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder