Elmalı,cevizli,tarçınlı kek
MALZEMELER
YAPILIŞI
yumurtaları ve şekeri beyazlayana kadar güzelce çırpıyoruz,daha sonra sıvı yağ ve sütüde ekleyip tekrar çırpıyoruz,rendelemiş olduğumuz elmalarıda ekliyoruz ve yine çırpıyoruz.un,kabartma tozları,vanilya ve tarçını eleyip sıvı karışıma ekliyoruz ve yine çırpıyoruz,en son ceviz kırıklarınıda ekleyip son birkez daha çırpıyoruz,yağlayıp unladığımız kalıbımıza veya tepsimize döküp düşük ısılı fırında(fırınınızın ısı gücüne göre 150,160,170 derecede ) 45 dakika kadar pişiriyoruz,benim fırınımda 150 derecede 45 dakikada pişiyor.ilk 20 dakika fırın kapağını açmıyoruz,kekin pişip pişmediğini kekin içine kürdan yada bıcak sokup kuru çıkmasıyla anlıyoruz.Afiyet olsun...
|
Denedim ve harika oldu.Tarif icin teşekkürler . Ben üzerine krem santide ekledim. Tadı süper oldu .
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
YanıtlaSilacaba nasıl olacak bende de deniyoruym: Şu anda yapıyorum
YanıtlaSilŞimdi bende yapıcam umarım güzel olur, tarif için teşekkür ederim :) erkek arkadaşımın annesine götürücem umarım sever :)
YanıtlaSilİlsu hanım,ben teşekkür ederim tarifimi deneyeceğiniz için,inşaallah beğenirsiniz sevgilerimle...
YanıtlaSilMalzemeleri yarı yarıya indirdim öyle kullandım bir de fındık koydum içine üstelik fırın kabını da yağlamayı unutmuşum ama yapışmadan çıktı kalıptan. Çok güzel oldu tadı. Çok teşekkürler
SilYasemin hanım tarifimi deneyip hatta iceriğini zenginleştirip denediğiniz icin cok teşekkür ederim beğendiğinizede cok sevindim tekrar cok teşekkür ediyorum ve afiyetler olsun.
SilNormalde mutfakla hiç aram yoktur canım kek çekince kolay kek tarifleri ararken elmalı cevizli tarçınlı kek tarifine denk geldim tarifi deneyip yaptım ilk denememe rağmen çok güzel oldu teşekkürler
YanıtlaSils.a.ben daha önce cok kek yaptm ama bu cok farklı oldu tesekkürker
YanıtlaSilAleyküm selam Zeynep hanım denemenize çok sevindim ben teşekkür ederim afiyetler olsun.
YanıtlaSilSelam aleyküm
YanıtlaSilSıvıyağ yerine tereyağı ile deneyen oldu mu hiç veya kullanabilirmiyiz??
Aleyküm selam
YanıtlaSilTereyağıyla bu tarifi hiç denemedim ama ara sıra katı ve sıvı yağ karışımını keklerimde kullanıyorum...