4 yufka
Yarım tavuk göğsü
5 orta boy patates
3 çarliston biber
5 yada 6 adet orta boy domates veya konserve domates püresi
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Karabiber
Kimyon
İsteğe göre acı pulbiber
YAPILIŞI
İlk önce tavuk göğsünü minik minik doğrayıp, bir miktar sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz.
Kabuklarını soyup, minik minik küpler halinde doğradığımız patatesleri ve yine minik doğradığımız biberleri aynı anda kavrulan tavuk göğüslerinin yanına ekliyoruz.
Patatesler pembeleşene kadar, bütün malzemeleri karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
Patatesler pembeleşmeye başlayınca, rendelediğimiz domatesleri yada hazır aldığımız konserve domates püresini tenceredeki tavuk göğsü, patates ve biber karışımının üstüne ekliyoruz. Baharat ve tuz ekleyip, patatesler ezilmeye, domates de suyunu çekmeye başlayana dek pişiriyoruz. Pişen harcı, soğumaya bırakıyoruz. Her bir yufkayı 8 sigara böreği yapar gibi 8 parçaya kesiyoruz ve soğuyan harcımızdan göz kararı olucak şekilde yufkalara koyup, sarıyoruz. Kızgın yağda kızartıp, kağıt havlu konulmuş servis tabağına alıyoruz ve biraz soğuyunca ayran veya çayla servis ediyoruz. Afiyet Olsun
Tadına bakanlardan biri olarak diyebilirim ki gercektende adı gibi doyurucuydu. :)
YanıtlaSilNefis gözüküyor. Mutlaka denemeliyim .
YanıtlaSil