MUTFAK PERİSİ

MUTFAK PERİSİ
MUTFAK PERİSİ

11 Haziran 2012 Pazartesi

Tahinli kağıt helva pastası

İşte yine çok pratik bir tarif daha,kağıt helvayı dondurmayla  yemesi çok keyiflidir ben çok severim sevmeyende yoktur sanırım,eh birde pasta yapalım daha keyifli olsun çok çabuk yapılan bir pasta fakat çokta çabuk tüketilmesi gereken bir pasta yoksa yumuşuyor ve gerçekten hiç de hoş olmuyor,yani hemen yapıp hemen yenmesi  gereken bir pasta,işte tarif
Tahin helvalı kağıt helva pastası
MALZEMELER
  • 5 adet kağıt helva
  • 125 gr sade tahin helvası
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 200 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Tahin helvayı,suyu,kakaoyu,tereyağını bir tencere koyup sürekli karıştırarak kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.En son çikolatayıda ekleyip eriyinceye kadar kaynatıyoruz.Ateşten alıp ilk sıcaklığının geçmesini bekliyoruz,daha sonra kağıt helvaları tek tek servis tabağına alıp soğumuş olan sosumuzdan kaşıkla ortasına döküyoruzve yaydırıyoruz,bu şekilde pastayı tamamlıyoruz ve en üstüne sosu akıtarak pasta hazır hale geliyor,buzdolabında bir süre soğuduktan sonra heen servis yapıyoruz.

NOT: sosu helvalara dökmeden önce mutlaka soğumasını bekleyin aksi takdirde helvalar yumuşar. 
                                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder