MUTFAK PERİSİ

MUTFAK PERİSİ
MUTFAK PERİSİ

18 Haziran 2012 Pazartesi

puf puf börekler

İşte yine çok çok pratik ve çok çok lezzetli 5 çaylarına,kahvaltılara hemen hazırlanacak puf puf kabaran hamur kızartmaları var,bizim evde çok sık yapılan ve yenen bir tariftir bu,işte tarif

puf puf börekler
MALZEMELER
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 büyük yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un ve bir miktar tuz
                                     YAPILIŞI
Yoğurt ve yumurtayı elimizle karıştırıyoruz,tuzuda ekliyoruz ve daha sonra kabartma tozunuda ekliyoruz sonra  yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan ne çok yumuşak nede çok sert bir hamur olana kadar yoğuruyoruz,15 dakika dinlendiriyoruz,dinlenen hamuru tezgah üzerinde merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıyoruz ve istediğiniz şekilerde kesip orta ateşte kızgın yağda kızartıyoruz,kabaran ve kızaran hamurlarımızı servis tabağına alıp biraz ılınınca servis yapıyoruz.Afiyet olsun.... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder